Lappo eesti

Avaldatud kuupäeval 25.3.2021

Uusia siiderihiivoja


Fermentis on laajentanut siiderihiivavalikoimaansa. Vanha tuttu tasapainoinen ja luotettava SafCider tunnetaan nyt nimellä SafCider AB-1, ja se on saanut kaverikseen kolme uutta kantaa:

  • Safcider AC-4 raikkaan hedelmäisille siidereille
  • Safcider AS-2 makeille ja monipuolisille siidereille
  • Safcider TF-6 voimakkaan hedelmäisille siidereille

Siiderinvalmistajilla on nyt lopulta mahdollisuus valita omenoilleen sopivin kanta, ja löytää juuri omaa mehua tukeva makumaailma Fermentiksen opein. Näillä hiivoilla käytät myös valmiit mehut ja muista hedelmistä puristetut mehut. Testaa keväällä ja käytä syksyllä kauden sadosta raikas siideri parhaiten sinun juomaasi soveltuvalla hiivalla.

Siideriä mehusta

Niin epäilyttävältä kuin asia kuulostaa, voi siiderihiivoilla käyttää muutakin kuin tuorepuristettua omenamehua. Kaupalliset täys- ja tuoremehut sopivat kotivalmistuksen raaka-aineiksi, kuten myös pakastimessa viipyilleet marjamehut. Lisäaineiksi tarvitset vain desinfioidun, puhtaan astian, keitettyä, jäähdytettyä vettä ja hieman fruktoosia. Makumaailma ei toki ole sama kuin suoraan mehupuristimesta otetussa mehussa, mutta kauden ulkopuolella tapahtuviin kokeiluihin ja pieniin eriin ratkaisu sopii kuin nenä päähän.

Ostukorv on tühi.