Alkoholiprosentin määrittäminen juomanvalmistuksessa


Alkoholin määrittämiseen liittyviä kysymyksiä tulee aina silloin tällöin, joten teimme sivuillemme ohjeet asiaan liittyen.


Yksinkertaisesti määrittäminen tapahtuu niin, että mitataan ominaispaino ennen hiivan lisäämistä ja toisen kerran käymisen jälkeen. Näiden erotus jaetaan 7,5 jolloin saadaan valmiin juoman alkoholiprosentti. Mitattaessa ominaispainoa tulee nesteen lämpötilan olla 20 astetta. Jos lämpötila on enemmän tai vähemmän löydät ohjeestamme korjaustaulukon.

Määrittämiseen tarvitset ominaispainomittarin ja sen löydät alta olevasta linkistä. Sieltä pääset ohjeeseen.

Ominaispainomittari


HUOM!!
Huomenna perjantaina 15.4. olemme paikalla vain aamulla klo 8-11, sillä osallistumme Helsinki Beer Festivalille!!