Lappo eesti

Lapon uutiskirje 11 / 2020

Mangrove Jack’s -kegeraattorit tarjouksessa.

Kegeraattori on kylmälaite, jossa kegissä olevat olut saadaan tarjoilupämpöiseksi ja anniskeltua laitteessa olevan hanan kautta. Kotipanijat kautta aikain ovat rakentaneet näitä vanhoista jääkaapeista, pakastearkuista, jäätelöoutoista, kylmäaltaista tai opiskeluaikojen torjunnan hyytävistä muistoista. Niille meistä oluen ystävistä, joiden sisällä ei osu omaa MacGyveria tai Pelle Pelotonta, niin tarjolla on myös valmisratkaisuja.

Samaan brändiperheeseen Grainfather-mäskäyslaitteiden kanssa kuuluva Mangrove Jack’s kegeraattori on kolmelle cornykegille sopiva, kolmihanainen kylmäkaappi niille, joiden kotiluola vain kaipaa omaa baaria. Valmistaja on uusimassa mallia*, joten myymme nyt varastossa jäljellä olevat kappaleet edulliseen tarjoushintaan pois – eli jos olutharrastuksen tarjoilupuoli kaipaa teknologista edistysaskelta, nyt on hyvä hetki tehdä investointi.

*Niin, nämä ovat vanhoja malleja. Mistä jäät paitsi? Uudemassa kegeraattorissa on parannettu hanoja, linjaston tasapainoa ja käytettävyyttä sekä lisätty jäähdytystuuletin hanatorniin. Uusia malleja tulee myyntiin alkukesästä, mutta hinta on luonnollisesti kalliimpi.

Kuukauden humala - Lemondrop

Jo viime viikon simaohjeessa mainittu Lemondrop on kuukauden humalamme. Nimensä Lemondrop on saanut amerikkalaisesta makeasta sitruunamakeisesta, eikä samannimisestä chili-lajikkeesta.

Makean sitruksisen aromihumalan makuprofiili sisältää myös minttua, vihreää teetä ja melonia. Cascade-lähtöinen jaloste on alfahapoiltaan maltillinen ja sopii siten pehmeämmin humaloituihin tyyleihin kuin esim. Citra. Lemondrop sopii myös lager-oluisiin pehmeytensä ja hienovaraisuutensa ansiosta.

Ostukorv on tühi.