Lappo eesti

Avaldatud kuupäeval 27.7.2020

Kesäuutiskirje - Siiderikausi tulee

Siideritarvikkeet Lapolta

Omenasato on täällä ennen kuin huomaammekaan, joten aika siiderivälineiden varaamiseen on täällä. Lapon valikoimasta löydät kaiken mitä tarvitset maistuvien kotisiiderien valmistamiseen:

Lasiset käymisastiat pitkään käymiseen ja kypsytykseen. Siideri voi kypsyä pitkäänkin, joten lasiset käymisastiat ovat mainio vaihtoehto siiderinvalmistukseen. Neutraali lasi kestää happamiakin nesteitä pitkään.

Siideri käy luonnostaan erittäin kuivaksi, ja sen makeuttaminen käymisen pysäyttämisen tai sokerin lisäämisen kautta on haastavaa ellei mahdotonta. Helpoiten teet kotisiideristä makeampaa käymättömällä hiivalle sopimatonta makeutusainetta - kuten laktoosia tai sorbitolia.

Aidot siiderihiivat, joilla käytät mehusi varmasti ja puhtaasti. Useimmat siiderihiivat ovat jalostettuja samppanjahiivoista, joten niissä on erittäin korkea käymisastia ja puhtaan hedelmäinen maku. Kokeile myös esim. saison-hiivaa kun haluat erilaista siiderikokemusta.

Siideri on oiva juoma pullosäilytykseen ja kypsytykseen, sekä jälkikäyttämiseen pullossa. Lapon vailikoimasta löydät kauniita siideripulloja korkkeineen ja korkittimineen.

Perusohjeet ja vinkit siiderin valmistukseen löydät sivuiltamme. Kokeile siis tänä vuonna rohkeasti!

Tilaa omasi ajoissa, sillä mehukaudelle menekki on melkoista – eikun käyttämisiin!

Ostukorv on tühi.